JOOST OOMEN, KRUIDKOEK & EXPLORE THE NORTH

Liefde in tijden van hopjesvla - première
wo 29 jan en do 30 jan
wo 29 jan
en
do 30 jan

★★★★ ‘Dichter Joost Oomen maakte een avondvullende voorstelling over wat poëzie nou eigenlijk behelst. Dat blijkt veel minder stoffig dan het misschien klinkt.’ (Parool & AD)

Wat krijg je als je Frank Zappa en Remco Campert in een blender stopt? Talking Heads en Jules Deelder? Miles Davis en Simon Vinkenoog? Juist: Kruidkoek en Joost Oomen! Joost, de bekendste jonge dichter van Nederland. Van de bestseller Lievegedicht. En de theatershow Alle dichters hebben gouden helikopters. Waarin hij ‘strooit met fraaie beelden’ (AD). En Kruidkoek, vier hypergetalenteerde jazzmusici. Die niet binnen de lijntjes wensen te kleuren. En hun eigenwijze wijzen etaleren van Caïro tot Middelburg, en van de Parade tot bloemencorso. In Liefde in tijden van hopjesvla brengen zij wederom een schitterende mengelmoes van poëzie en spierballenjazz. Hun doel: het publiek volledig onderdompelen in vrolijkheid, absurdisme en… liefde! Want is liefde niet gewoon vla die in je borstkas in brand is gevlogen?

★★★★ Oomen strooit voortdurend met fraaie beelden. Soms zijn ze geestig, soms vertederend, soms iets daar tussenin. Hoe duid je ‘een openstaande bus Nesquik in de regen’? Je hoofd begrijpt het eigenlijk niet. Toch voel je het wel. Er gaat een luikje open.

Parool & AD

Credits

Tekst en spel: Joost Oomen 
Muziek: Kruidkoek bestaande uit: Nick Feenstra (saxofoon), Bram Knol (drums), Reindert Kragt (basgitaar) & Tijmen Kooiker (gitaar) 
Decor: Studio Sjeun  
Eindregie: Jeroen Woe 
PR: Mathé Többen