AMSTERDAM FRINGE FESTIVAL

How 2 have a happy ending & TRADWIVES
ma 9 sep - di 10 sep
ma 9 sep
-
di 10 sep

Ook dit jaar staat het Amsterdam Fringe Festival in de Komedie. De kaartverkoop gaat via Fringe.

 

9 september
19.00 uur: Indie Nile — How 2 have a happy ending
21.00 uur: Club Satelliet — Tradwives de Musical

 

10 september
19.00 uur: Club Satelliet — Tradwives de musical
21.00 uur: Indie Nile — How 2 have a happy ending

Amsterdam Fringe Festival toont jaarlijks in september 11 dagen lang theater en dans van nieuw, onbekend en ongetemd talent op meer dan 25 locaties in Amsterdam. Fringe is open en ongecureerd. We presenteren een divers programma met kunstenaars van uiteenlopende achtergronden, herkomsten en toekomsten. Het festival is een ode aan de theatrale gekte, de onafhankelijke geest en een pleidooi voor artistieke vrijheid. Een dikke, innige omhelzing van het experiment in de ware zin des woords: eentje waarvan de uitkomst je nog echt verrassen kan. 

Fringe is een platform en vrijplaats voor eigenzinnige makers en hun publiek. Jong talent, uitvinders, nichevirtuozen, hybriders, out-of-boxers, post-avantgardisten, vreemde vogels, wildcards en al dan niet bewust artistiek thuislozen: ze nodigen je uit om mee te gaan op Fringe-avontuur langs de rafelranden van het theater en de stad. Van de kleine theaters en verborgen parels tot obscure garages en onontgonnen terrein.  

Ook in de Komedie! 

TRADWIVES

Een niet-zo-traditionele musical comedy over traditionele vrouwen. Welkom in Dollywood! Dé stad van de tradwives (traditional wives). In deze idyllische stad leeft iedereen het perfecte leven. De schone was hangt al keurig aan de waslijn, de kaarsrechte gazons zijn gemaaid, het ruikt hier altijd naar versgebakken appeltaart en de kinderen spelen gelukkig in de tuin. De man heeft gezag en de vrouw draagt haar glimlach. Maar na een bizarre, mysterieuze en weerzinwekkende ontdekking ontstaan er barsten in hun tradwife-bestaan.
Een voorstelling over onbegrip en het onbekende. Maak je klaar voor een niet-zo-traditionele musical waarin de scherpe comedy en pompende muziek je vanzelf uit je bubbel sleuren.

How 2 Have A Happy Ending
Je denkt waarschijnlijk dat je niets gemeen hebt met de sekswerkers die je in de red light windows ziet. Maar net als jij beschermen ze hun hart tegen pijn. Alleen is hun pantser seks.  
‘How 2 Have a Happy Ending’ is een drag theatershow over angst voor intimiteit waarin dragkunstenaar Indie Nile zijn levensverhaal als sekswerker vertelt door een tragikomedieversie te spelen van de iconische film ‘Pretty Woman’. Je zult lachen, je zult huilen, je zult de kwetsbaarheid proeven en het theater verlaten, klaar om de liefde van je leven te vinden.