AFK honoreert vierjarige subsidieaanvraag

do 1 aug.

Vandaag hebben wij te horen gekregen dat onze aanvraag bij het Amsterdams Fonds voor de Kunsten voor vierjarige subsidie is gehonoreerd! Vanochtend was het gejuich aan de Amstel dan ook van verre te horen. We zijn ontzettend blij en dankbaar dat wij hierdoor onze huidige plannen voort kunnen zetten, en kijken ernaar uit om onze nieuwe initiatieven uit te voeren.

"De Kleine Komedie is onderscheidend in de manier waarop humor op pluriforme wijze wordt benaderd, wat door De Kleine Komedie goed wordt omschreven. De commissie herkent daarnaast een heldere artistieke koers in de manier waarop de Kleine Komedie diverse culturen en generaties in haar programmering wil brengen."

"De sterk herkenbare artistieke signatuur ziet zij onder andere in de mix van verschillende vormen van komedie, kleinkunst en sociaal-maatschappelijke betrokkenheid. De commissie vindt deze artistieke signatuur duidelijk vertaald naar de activiteiten in het programma voor de komende periode. Het programma laat volgens de commissie een indrukwekkend overzicht zien van klassiek cabaret tot storytelling en van kleinkunst tot muziektheater, dat over het geheel bijdraagt aan de artistieke signatuur."

- Commissie Podia AFK

Hoewel we blij zijn met het positieve advies van het Amsterdams Fonds voor de Kunsten, zijn we niet enkel aan het vieren vandaag. We leven mee met al onze culturele collega’s wiens aanvragen niet zijn gehonoreerd, of onder de zaaglijn zijn beland. 

De Kleine Komedie zal altijd pleiten voor het belang van cultuur in de stad en in het land. Juist in tijden van maatschappelijke onrust zijn kunst, cultuur en humor de grootste verbinder. 

We kijken ernaar uit om jullie, het publiek, in september weer te mogen verwelkomen in ons theater.